ICDL heeft een reeks programma’s ontwikkeld die voldoen aan de eisen van de digitale wereld van vandaag. Of u nu de ICDL Workforce-modules doorloopt om de norm voor digitale vaardigheden te bereiken die vereist is voor de werkplek of u op zoek bent naar meer geavanceerde vaardigheden voor beroepsmatige effectiviteit, ICDL heeft een breed scala aan modules om uit te kiezen, zodat u de ideale digitale vaardigheden kunt bouwen vaardigheden voor uw behoeften.

ICDL Workforce modules

ICDL Workforce is ontworpen om de digitale vaardigheden van de moderne werkplek op te bouwen. Deze modules helpen werknemers en kandidaten om hun effectieve gebruik van technologie te demonstreren met vaardigheden en kennis die verder kunnen worden ontwikkeld door door te stromen naar de ICDL Professional-modules en verder.

De modules in ICDL Workforce zijn:

ICDL Professional modules

ICDL Professional is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne professionals in een groot aantal sectoren en ontwikkelt een gevorderd niveau van vaardigheden voor mensen met een technologieafhankelijke functie. Van het gebruik van bedrijfsapplicaties tot de basisprincipes van geavanceerde technologieën, deze vaardigheden stellen hen in staat om verschillende soorten werklast te beheren en samen te werken met technische teams.

ICDL Professional bevat een reeks modules die op elke manier kunnen worden gecombineerd om een uniek ICDL Profile te creëren. De inhoud van de syllabus van elke module wordt ondersteund door leermateriaal dat een afspiegeling is van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden die typisch zijn voor een rol in de sector of industrie.

De modules in ICDL Professional zijn:


Sectoral

ICT in Education

ICDL Insights modules

ICDL Insights bevat een reeks modules die kunnen worden gecombineerd met andere ICDL-modules om een uniek ICDL Profile te creëren. De inhoud van de syllabus van elke module wordt ondersteund door hoogwaardig eLearning-materiaal dat kernconcepten vastlegt, praktische voorbeelden van implementatie geeft en mogelijkheden voor reflectie biedt. Samen met een korte certificeringstest kan dit leren een uitstekende gelegenheid bieden om relevante competenties te ontwikkelen voor toekomstige loopbaanontwikkeling, of om bij te dragen aan voortdurende professionele ontwikkeling.

De modules in ICDL Insights zijn:

ICDL Digital Student modules

ICDL is ’s werelds toonaangevende certificering voor digitale vaardigheden, die mensen helpt bij het ontwikkelen en certificeren van hun vaardigheden in het gebruik van een computer. Bestaande uit een aantal modules, met de flexibiliteit voor docenten om de onderwerpen te kiezen die voldoen aan de behoeften van hun leerlingen, is ICDL een ideale manier voor scholen om de digitale vaardigheden van hun leerlingen te helpen ontwikkelen.

Scholen over de hele wereld gebruiken ICDL. Het programma biedt zowel flexibiliteit als een reeks niveaus, samen met een up-to-date aanbod dat over de hele wereld aan strikt hoge normen wordt gehouden. Studenten kunnen profiteren van een internationaal erkende certificering die is gekoppeld aan een aantal kwalificatiekaders en -normen en die kan worden geïntegreerd met leerplannen in verschillende landen.

De modules in ICDL Digital Student zijn:


Compute and Code

Computing

Robotics


Essential Skills

Information Literacy


Smart Digital

ICDL Digital Citizen modules

ICDL Digital Citizen is speciaal ontwikkeld voor mensen zonder enige ervaring met computers en internet. ICDL Digital Citizen helpt om de angst voor het gebruik van een computer voor complete beginners weg te nemen door een eenvoudige, niet-bedreigende benadering te gebruiken om individuen de basisvaardigheden van het gebruik van een computer, e-mail en internet bij te brengen.

Er zijn twee ICDL Digital Citizen modules:

ICDL Digital Citizen

ICDL Digital Citizen Plus

Uw ICDL Profile opbouwen

We verwijzen naar de reeks modules die u met succes heeft voltooid als uw ICDL Profile.

Het behalen van een ICDL Profile is een continu proces. U kunt er in de loop van de tijd op voortbouwen, naarmate uw behoeften veranderen, of naarmate de technologie evolueert en er meer modules worden ontwikkeld. Op deze manier groeit uw ICDL Profile met u mee: het toont uw toewijding aan levenslang leren en de voortdurende verbetering van uw digitale vaardigheden.

Bied ICDL aan in uw organisatie

U kunt ICDL gebruiken als opleidingscentrum, school of hogeschool, of voor uw eigen medewerkers binnen uw organisatie.

Om ICDL-certificering aan te bieden, dient u contact op te nemen met de lokale ICDL-operator in uw land.

U vindt de contactgegevens van alle ICDL-operators op onze pagina ‘ICDL in uw land‘.

Vind een ICDL-cursus bij jou in de buurt

Het certificeren van uw digitale vaardigheden met ICDL is eenvoudig:

  1. Beoordeel uw bestaande vaardigheden met een diagnostische test
  2. Ontwikkel je vaardigheden tijdens een cursus of door in je eigen tijd te leren
  3. Certificeer je vaardigheden en verdien een ICDL-certificaat

Diagnostische tests, certificeringstests en cursussen van ICDL zijn beschikbaar via een netwerk van testcentra in heel Europa.

Zoek om te beginnen een door ICDL geaccrediteerd testcentrum bij u in de buurt.

Contact us

Contact us

Consent

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER